Aquest dissabte arrenca la segona edició del cicle Vermut & Periodisme, la trobada que reuneix diferents professionals per debatre i reflexionar sobre la professió i el tractament que fan els mitjans sobre diferents temes d’actualitat.

La primera sessió d’aquesta temporada estarà dedicada a El sobiranisme català als mitjans. Per tractar la qüestió s’ha convidat l’escriptora Liz Castro; Jordi Pons, periodista de la secció política dels informatius de TV3; Leonor Mayor, col·laboradora entre d’altres de Diario Crítico; Saül Gordillo, cap de continguts digitals d’El Periódico, i Marc Martínez Amat, cap de política de RAC1.

Com s’està tractant el moviment independentista als mitjans? Existeix una sobreinformació sobre el tema, o pel contrari manca anàlisi i profunditat? Es difumina la tasca periodística amb la propaganda de diferents ideologies? Com es va informar sobre el projecte de consulta als mitjans espanyols? I als catalans? Existeix un periodisme crític amb els diferents actors polítics i socials? Aquestes i altres qüestions centraran el debat de la sessió.

Com en l’anterior temporada, les sessions de Vermut & Periodistes es presentaran en forma de joc: s’interpel·larà els convidats amb preguntes i/o informacions que trobaran dins uns sobres de colors. Així, hauran de reflexionar sobre cites, titulars de premsa, declaracions o preguntes sobre el tema de la trobada. 

La primera sessió, moderada per Marta Aguilar i Víctor F. Clares, tindrà lloc aquest dissabte al migdia a l’espai Betahaus de Gràcia.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram