Nou conflicte competencial entre Estat i Generalitat, ara a costa del DOGC. A partir de l’1 de juny, s’instaura el Tauló Edictal Únic a través del Butlletí Oficial de l’Estat com a “diari oficial de la sencera organització estatal, no solament de l’Administració General de l’Estat”, tal com estableix la Llei de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa aprovada pel Govern espanyol al setembre.

La nova normativa implica que els anuncis de notificació que realitzi qualsevol administració pública s’hauran de publicar “necessàriament” al BOE quan els interessats en un procediment siguin desconeguts, s’ignori el lloc o el mitjà de la notificació, o aquesta no s’hagi pogut practicar. Amb tot, les diferents administracions podran seguir publicant aquestes notificacions als seus respectius butlletins oficials.

Aquest canvi afecta de ple el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, perquè deixaria sense efectes jurídics la publicació de les notificacions. Per al Govern, la mesura suposa una nova invasió de competències de la Generalitat, ja que l’Estatut estableix que la publicació al DOGC és necessària i suficient a tots els efectes per donar eficàcia legal als actes administratius i per a l’entrada en vigor de disposicions i normes.

Negociacions prèvies al recurs d’inconstitucionalitat

Segons explicava aquest dilluns La Vanguardia, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, ja ha rebut una notificació del director del BOE, Manuel Tuero Secades, recordant la data d’entrada en vigor de la normativa i reclamant que es facilitessin els noms de les cinc persones que s’encarregaran de gestionar l’enviament de notificacions de la Generalitat al Tauló Edictal únic.

Davant de la discrepància, la setmana passada es van iniciar negociacions per intentar resoldre el conflicte, mesura prèvia abans de presentar el corresponent recurs d’inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional, segons assenyala La Vanguardia. El Govern basc també troba que la Llei envaeix les seves competències i també ha iniciat negociacions amb l’Estat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram