Una trentena de treballadors de BTV subcontractats a través de BCN Audiovisual (Lavinia) i Antena Local (Mediapro) han portat o estan en tràmits de portar la seva situació laboral davant els jutjats. Els denunciants consideren que, en dret laboral, l’externalització durant tants anys de la gran majoria de la plantilla de la televisió i ràdio de Barcelona podria considerar-se  una “cessió il·legal” de treballadors. En la denúncia, demanen la seva internalització, una vella reivindicació de la plantilla.

BTV i BFM estan gestionades per l’empresa municipal Informació i Comunicació de Barcelona, que té contractades una vintena de persones de les més de 200 que treballen en els mitjans (185 de Lavinia i una desena de Mediapro). El comitè d’empresa de BCN Audiovisual assegura no entendre per què la resta de la plantilla estable dels mitjans ha de seguir subcontractada a través d’empreses privades, els comptes de les quals denuncia que no són transparents.

Gestió ‘poc eficient’

A banda de les qüestions legals, el comitè d’empresa de BCN Audiovisual considera que el model d’externalització de la plantilla és “molt poc eficient” per a un mitjà públic com BTV, també en la gestió del dia a dia, pel fet d’haver-hi almenys dues empreses implicades. Com a exemple, explica que la reparació de les càmeres va a compte de Lavinia, mentre que de la compra de noves se n’encarrega ICB.

“La solució a aquests i molts altres problemes passa perquè ens contracti l’empresa per a la que realment treballem”, asseguren els representants en un comunicat. Respecte a les denúncies presentades i en tràmit, recorden que el jutge pot obligar a internalitzar els demandants, i citen els precedents de treballadors de Catalunya Ràdio o TV3 subcontractats amb altres productores. 

Finalment, el comitè d’empresa reclama als polítics municipals i als que aspiren a ser-ho després de les properes eleccions que “expliquin com pensen solucionar aquesta situació”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram