Ràdio Associació de Catalunya ha donat a conèixer els guanyadors de la 15a edició dels seus guardons, els quals es lliuraran dijous al vespre en un acte a l’auditori de l’ONCE a Barcelona.

Enguany, el premi al millor professional és per a Jaume Nolla, mà dreta de Toni Clapés a Versió RAC1, distingit per “la seva gran professionalitat, coneixement del mitjà ràdio i treball de documentació i estudi del tarannà català”. El jurat destaca que, fruït d’aquesta “rigorositat”, Nolla “ha consolidat el personatge de Marcel·lí Virgili, que dóna la rèplica, subratlla i acompanya” Clapés en la presentació “d’un programa d’èxit, que combina l’entreteniment amb l’actualitat”.

Per la seva part, El món a RAC1, dirigit per Jordi Basté, ha guanyat el premi al millor programa per “haver trencat tots els sostres coneguts d’audiència de la ràdio matinal al país, amb un estil personal que combina rigor, diversitat i empatia amb l’audiència”.

En aquesta categoria, el jurat ha atorgat una menció de qualitat els programes Què vols ser?, de Ràdio Barcelona-Cadena SER, i Font de misteris, d’IB3 Ràdio.

En la modalitat de premi a la innovació, enguany s’ha distingit el programa El mural, d’Escola Valenciana, que combina l’emissió en ràdios locals i internet, del qual el veredicte ressalta que ha convertit “el buit deixat per la desaparició de la ràdio pública valenciana en una oportunitat innovadora de presentar la realitat social i cultural del País Valencià”.

En aquesta categoria s’ha atorgat una menció de qualitat als programes InstiNews, de Ràdio Taradell, i Univers Moto GP, de Catalunya Ràdio.

Quant al premi al millor programa de ràdio local, aquesta edició se l’ha emportat l’espai El pis d’estudiants, de 7deRàdio, del qual el jurat destaca que, “partint de la idea d’un grup d’amics que es reuneixen, presenta un resum de l’actualitat setmanal a través de les diverses seccions d’informació, entreteniment i humor des de la perspectiva i els interessos d’un grup de joves”.

En aquesta modalitat han rebut una menció de qualitat els programes Circ petit, de Ràdio Sant Quirze, i Espiadimonis 2.0, de Ràdio Arenys.

En l’apartat audiovisual, el ’Guardó 1924’ enguany ha estat per a Josep Capella, corresponsal de TV3 a Madrid, per “haver establert i consolidat de forma solvent i clara, una manera d’explicar la informació generada des de la capital de l’Estat, que repercuteix en la vida social i política del país”.

Finalment, el jurat ha atorgat quatre mencions d’honor: a Gemma Nierga, de Cadena SER, per “haver desenvolupat la seva experiència professional des de diversos mitjans catalans i estatals amb una anàlisi de l’actualitat rigorosa i professional, aportant a més, l’òptica catalana als diferents aspectes de la informació social i política”; a Santi Carreras, subcap de programes de Catalunya Ràdio, per la seva dedicació en el camp de la radiodifusió, que va iniciar de molt jove i “li ha permès que partint d’una reconeguda especialització del món de l’esport, adquirís un gran coneixement del mitjà en general”; a Jordi Beltran, de RAC1, per la seva trajectòria professional “desenvolupada amb creativitat i imaginació i que ha sabut combinar amb l’àmbit de la docència”, i l’Associació Catalana de Ràdio, per la campanya Radioeficàcia de “reivindicació de la ràdio com a mitjà totalment vigent en l’àmbit de la projecció comercial i publicitària”.

El jurat estava presidit per Carles Solà i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit.

Coincidint amb el 15è aniversari dels premis, Ràdio Associació de Catalunya ha renovat la seva imatge, estrenant nou logotip, nou web, i obrint perfils a Facebook, Twitter i YouTube. L’objectiu del nou plantejament comunicatiu és el de divulgar la “transcendència històrica que ha tingut l’entitat i els projectes de futur. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram