El Grup Barnils ha recuperat el Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació, el qual de 2001 a 2008 havia convocat el setmanari El Temps en el marc dels Premis Octubre. L’objectiu del guardó és estimular la pràctica del periodisme d’investigació entre professionals i estudiants arreu dels Països Catalans. A més, vol contribuir a augmentar la publicació de reportatges que tracten temes poc presents als mitjans i basats en el treball de recerca dels seus autors.

El guardó consta d’un primer premi al millor reportatge, dotat amb 1.200 euros i la seva publicació al diari Ara, al qual hi poden optar tant els treballs realitzats per professionals com estudiants. A més s’atorgarà un accèssit al millor reportatge d’investigació, dotat amb 400 euros, dirigit a estudiants matriculats en estudis de grau o postgrau de periodisme.

El termini per els reportatges finalitza l’1 de setembre, i els guanyadors es faran públics al novembre en un acte públic.

Els treballs han d’estar escrits en català, ser original i inèdits, i tractar qüestions i problemàtiques que ocorren o tenen un impacte sobre els Països Catalans en conjunt o qualsevol de les nacions, comarques i municipis que els integren.

L’extensió mínima és de 10.000 paraules i la màxima de 15.000, i en cas d’un reportatge col·lectiu el nombre d’autors no pot ser superior a tres. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram