El setmanari penedesenc gratuït La Fura, nascut el 17 d’abril de 1982, ha decidit plegar i aquest divendres ja no sortirà. Els motius del tancament són la “manca de rendibilitat”, segons ha confirmat a l’ACN el seu editor delegat, Alfons Udina.

L’editora de la capçalera, Nexos Iniciatives i Serveis, que es troba en concurs de creditors, arrossegava problemes econòmics des del 2008, principalment a causa de la davallada dels ingressos publicitaris. En els darrers anys, l’empresa havia anat reduint personal i aplicant diversos expedients de regulació, segons informa RTV Vilafranca.

El tancament comporta l’acomiadament dels set treballadors que La Fura tenia actualment a jornada complerta, a banda dels col·laboradors i els repartidors que tenia a temps parcial. 

Inicialment, el setmanari es repartia als forns de les principals poblacions penedesenques, però poc a poc va anar expandint-se fins abastar els 41 municipis de l’Alt i el Baix Penedès. 

Fa gairebé tres anys, coincidint amb el 30è aniversari, La Fura va renovar-se ampliant el seu camp d’acció al Garraf, una vella aspiració que buscava créixer en lectors i en possibilitats comercials, mesura que no ha donat els resultats esperats. 

Actualment, la capçalera distribuïa gratuïtament cada divendres 25.270 exemplars a les tres comarques.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram