El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts un acord que estableix que els anuncis de notificació de l’Administració de la Generalitat i del seu sector públic s’hauran de publicar abans al DOGC que al BOE. Amb aquesta mesura el Govern vol protegir el Diari Oficial de la Generalitat i “combatre l’obstinada recentralització” de l’Executiu de Mariano Rajoy, en paraules del conseller de la Presidència, Francesc Homs.

Aquesta és la resposta a l’entrada en vigor de la Llei de racionalització del sector públic i altres mesures de reforma administrativa aprovada pel Govern espanyol el passat setembre, la qual obliga a publicar al BOE actes i resolucions administratives. A més, també modifica la Llei general tributària i el text refós de la Llei del cadastre immobiliari i estableix l’obligatorietat de publicació al BOE. Finalment, també fixa una base de dades estatal per publicitar les subvencions i redueix a un extracte la publicació de les convocatòries, resolucions, etc. al diari oficial corresponent a partir de 2016.

Segons Homs, tot plegat es tracta d’una “vulneració flagrant” de les competències pròpies de la Generalitat que pretén deixar el DOGC “sense cap mena d’eficàcia i de funció”. Amb l’acord d’aquest dimarts, el Govern vol “preservar les competències pròpies” de la Generalitat i “assegurar la prestació d’un servei públic eficient”.

Per això, ha establert que el DOGC hagi de publicar els anuncis de notificació de l’Administració de la Generalitat i el seu sector públic i ha autoritzat l’Entitat Autònoma del Diari Oficial de Publicacions com a organisme únic per trametre els anuncis de notificació al BOE.

Pel que fa a les subvencions, l’Executiu assenyala que el DOGC continuarà publicant el text íntegre de les bases, les convocatòries i les resolucions de subvencions com fins ara. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram