Els equips jurídics de Mediapro presentaran una querella criminal per un presumpte delicte d’injúries, calúmnies i falsedat documental contra El País; el seu director, Antonio Caño, i la periodista Rosario García Gómez, per un article publicat al desembre on s’assegurava que Jaume Roures té 250 milions en 150 comptes, un terç dels quals en paradisos fiscals.

La productora qualifica les informacions de falses i demana 250.000 euros per danys i perjudicis. A més, presentarà una demanda de rectificació i una queixa davant la comissió deontològica de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE).

Aquest dijous s’ha celebrat a Madrid la vista de conciliació prèvia entre ambdues parts, que ha acabat sense acord per la negativa d’El País a rectificar, segons informa Mediapro en un comunicat.

Informe amb errors “de principiant”

Roures va decidir portar el cas als tribunals quan, després de publicar-se l’article en qüestió, va reptar el diari a demostrar les acusacions, cosa no va passar. En el judici per demanda de rectificació, celebrat a Barcelona el passat 27 de febrer, El País va aportar “un suposat informe sobre la situació financera de Jaume Roures que, a més de la seva burda elaboració, està ple d’errors, alguns de principiant”, assegura Mediapro.

En aquest sentit, afirma que l’únic apartat del document que no conté errades és el de “les dades referides al nom de Jaume Roures, l’any del seu naixement i la seva nacionalitat”.

La productora catalana recalca que, fins ara, el diari de Prisa no ha aportat cap documentació que autentifiqui les dades publicades en el seu article, motiu pel qual, un cop el jutge dicti els propers dies l’auto de no avinença, es presentarà la querella criminal. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram