La periodista Almudena Ariza, corresponsal de TVE a Nova York, ha de comparèixer el proper divendres davant el Jutjat d’Instrucció d’Alacant número 7 per a un judici de faltes arran de la denúncia presentada pel director de cinema i escriptor Artur Balder, que l’acusa d’insults i injúries.

Els fets es remunten a finals de 2013, quan Ariza va fer una entrevista al cineasta alacantí per a un reportatge sobre la immigració espanyola a Nova York, ja que Balder havia realitzat un documental sobre el tema, Little Spain. Segons el director, va enviar a la periodista 15 minuts del film, que ella va utilitzar per al reportatge, però després hauria enviat a Balder diversos correus amb insults i afirmant que el documental no existia, entre altres desqualificacions.

Al març, l’Associació de Cronistes d’Espectacles de Nova York (ACE) va condemnar l’actitud de la periodista de TVE: “Considerem inadmissibles aquestes pràctiques insultants per part de la Sra. Ariza, que no han de ser tolerades enmig de la gestió periodística i informativa, i resulten encara de major gravetat ja que provenen de la corresponsalia a Nova York d’una cadena estatal pública”, assegurava en un comunicat Fernando Campos, president de l’entitat.

L’ACE, que poc abans havia distingit el documental Little Spain en el marc dels seus premis anuals, després de tenir accés als correus va demanar formalment a la direcció d’informatius de TVE la destitució i la retirada com a corresponsal d’Almudena Ariza per la seva “inadmissible forma de procedir”. L’Associació acusava la periodista de voler “danyar moral i professionalment” el treball i la reputació d’Artur Balder.

Pràctiques “prepotents”

Per la seva part, també al març, la Revista de Estudios Alicantinos acusava Ariza de pràctiques “prepotents, indiscriminades i poc professional” per aquest i altres casos anteriors, i assegurava que havia intentat aturar la investigació sobre ella oberta pel Consell d’Informatius de TVE.

A més, la publicació cultural afirmava que TVE havia contractar un bufet d’advocats als Estats Units per “amenaçar l’Associació de Cronistes d’Espectacles de Nova York perquè retirés el seu comunicat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram