El periodista Xavier Salvador s’ha incorporat com a director, conseller delegat i principal accionista de Grónica Global, que endega així una nova etapa. L’operació es produeix mes i mig després que Salvador hagués de deixar la direcció (i l’accionariat) d’Economia Digital a causa de les diferències amb el seu accionista majoritari, Juan García.

Pel que fa als dos cofundadors de Crónica Global, Francesc Moreno continua com a president dels consells d’administració i editorial, mentre que Alejandro Tercero (fins ara director) queda com a subdirector de l’àrea de política.

En la nova etapa professional, Salvador ha arribat acompanyat de dos periodistes més d’Economia Digital, Joaquín Romero, que s’incorpora com a vocal del consell d’administració i subdirector de l’àrea d’economia, i Cristina Farrés.

El mitjà, que està treballant en un redisseny, explica que en les properes setmanes anirà incorporant altres periodistes i articulistes per ampliar el seu equip de col·laboradors i enfortir els seus continguts en els àmbits econòmic i polític.

Només en castellà

Crónica Global, mitjà nascut el setembre de 2013 per la fusió d’El Debat (editat per Moreno) i La Voz de Barcelona (editat per Tercero), fins ara tenia una doble edició en català i castellà. En la nova etapa, però, només es manté aquesta última.

La pretensió de la capçalera és fer un “salt endavant” per presentar a tot els lectors hispanoparlants “un relat del que succeeix a Espanya amb la visió global que requereixen els temps”, però amb “el punt d’anàlisi ancorat en la Barcelona cosmopolita, transversal i moderna que encara persisteix malgrat els ardits intents de jivaritzar la seva riquesa cultural i la seva capacitat innovadora i creativa en el social”, apuntava la setmana passada Xavier Salvador.

“Aspirem a ampliar la veu d’aquesta ciutadania crítica, inconformista i informada que anhela el debat i el diàleg per sobre de confrontacions, victimismes i intransigències”, assegurava en el seu primer editorial el nou director de Crónica Global. “Volem trobar-nos en la zona temperada i racional de la societat, on habiten la majoria de les tendències, corrents i des d’on aprenen a volar les propostes democràtiques que miren cap al futur”, afegia Salvador.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram