Karma Peiró (foto: Adrià Costa / Nació Digital). La periodista Karma Peiró ha estat nomenada nova directora de Nació Digital, amb l’encàrrec de consolidar el lideratge d’audiència del mitjà i aplicar una sèrie d’accions que el projectin com un “nou i innovador” model de diari per als propers anys. Especialitzada en internet i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, Peiró ocuparà la vacant que va deixar Salvador Cot a l’abril.

A banda del nomenament de Karma Peiró, que serà efectiu en les properes setmanes, Nació Digital ha reconfigurat l’organigrama directiu de les diferents àrees del grup, que queda de la següent manera: Jordi Font, director de negoci; Miquel Serrabassa, director de tecnologia; José Manuel Gutiérrez, director d’operatius i de nous formats; Adrià Costa, director de fotografia i vídeo, i Arnau Urgell, com a cap de redacció. Tots ells formats a Nació Digital, on porten treballant entre vuit i dotze anys.

L’equip es completarà properament amb la incorporació d’un cap d’informació política i de nous professionals en l’àrea de direcció comercial i la de relació amb l’usuari.

Nova imatge i noves edicions

A més, en els propers dies, Nació Digital presentarà una nova imatge que inclourà també un nou logotip. L’objectiu la renovació del disseny és oferir una millor presentació de les informacions i aconseguir reflectir en la portada la gran quantitat de continguts, tant territorials com temàtics, que publica diàriament.

Paral·lelament, Nació Digital obrirà en les pròximes setmanes quatre noves edicions territorials per a Badalona, Sitges, la Cerdanya i les comarques gironines.

La trajectòria de Peiró

Karma Peiró (Barcelona, 1968) va entrar a treballar a Servicom el 1995, el primer proveïdor d’internet a l’Estat espanyol, i des de llavors ha seguit l’evolució dels mitjans en el terreny digital.

Així, Peiró va ser responsable de participació al 324.cat (2008-2012); va treballar de periodista, coordinadora i directora de continguts a Enredando.com (1998-2002), i va ser redactora en cap a a Web (1995-1997), la primera revista en paper dedicada a internet (publicada pel Grup Godó). A més, va ser responsable de participació a La Vanguardia Digital (2007);va dirigir i presentar el programa Bits de nit a Catalunya Ràdio (2004-2005), i va presidir el Grup de Periodistes Digitals (1999-2001).

Al llarg de la seva trajectòria, Peiró també s’ha dedicat a la formació, impartint cursos al Col·legi de Periodistes i a les universitats Autònoma, Pompeu Fabra, Ramon Llull, la Universitat Internacional de Catalunya, la UOC i la UVic. Actualment, és professora de periodisme digital de màster i grau a la Facultat de Comunicació Blanquerna.

A banda, Karma Peiró és conferenciant assídua de jornades, congressos, seminaris i debats dedicats a la innovació periodística i a reflexionar sobre com l’ús de les TIC s’introdueix diàriament en la vida de les persones.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram