L’Institut Català de les Empreses Culturals ha obert la convocatòria de diverses línies de subvencions per a produccions audiovisuals. En tots els casos, el termini per presentar sol·licituds finalitza el 30 de setembre.

Per una banda, ha posat en marxa uns nous ajuts al desenvolupament de projectes audiovisuals (se subvencionen les despeses prèvies a l’inici del rodatge), ja siguin llargmetratges cinematogràfics o televisius; minisèries de ficció, sèries d’animació i documentals per a TV; o documentals multimèdia interactius.

La dotació és de 500.000 euros i la quantia de la subvenció és d’un màxim del 50% del pressupost total del projecte de desenvolupament, amb un límit de 25.000 euros.

Per altra banda, l’ICEC ha obert una segona convocatòria d’ajuts de 2015 per a la producció de llargmetratges i minisèries televisives de ficció; sèries d’animació per a televisió, i llargmetratges cinematogràfics (de ficció, animació i documentals).

En aquest cas la dotació és de 3 milions d’euros (la meitat que en la convocatòria d’abril) i la quantia de la subvenció és de com a màxim el 40% del cost total del projecte, amb un topall de 500.000 euros.

Finalment, l’ICEC també ha obert la convocatòria de subvencions per a la realització de documentals destinats a ser emesos per televisió. La dotació és de 800.000 euros, i la quantia és d’un màxim del 20% del cost total del projecte per a produccions en versió original catalana o aranès, i del 17% per a produccions en altres llengües, amb un topall de 27.000 euros en ambdós casos. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram