El Consell de l’Audiovisual de Catalunya i el Gremi d’Empresaris de Cinemes de Catalunya han signat un conveni marc de col·laboració amb l’objectiu de dissenyar un pla d’actuació conjunta per promoure uns hàbits “responsables” en el consum audiovisual dels infants i els adolescents. L’objectiu és contribuir a la formació d’una ciutadania “crítica i proactiva” en la seva relació amb les pantalles.

D’aquesta manera, el CAC i el Gremi col·laboraran per dur a terme un seguit d’actuacions específiques en l’àmbit de l’educació en comunicació, com ara la lectura crítica dels continguts audiovisuals, el coneixement dels diferents llenguatges o la difusió de la cultura audiovisual.

A més, es preveu utilitzar la xarxa d’empreses d’exhibició cinematogràfica del Gremi (formada per 485 pantalles de les 735 existents a Catalunya) per promoure aquests valors entre el conjunt de la ciutadania, a més de difondre els premis El CAC a l’escola que convoca anualment l’ens regulador.

Per tal de fixar les directrius per a l’execució del conveni i fer-ne el seguiment, es crearà una comissió integrada per dos representants del CAC i dos del Gremi.

El conveni, que té una durada d’un any prorrogable anualment, desenvolupa el que preveuen les lleis d’educació i del cinema de Catalunya. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram