El Síndic de Greuges de Catalunya ha posat en dubte la “neutralitat” de l’Administració electoral durant la campanya del 27-S, tot qüestionant la “disparitat de criteri” de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, a la qual acusa d’actuar amb “manca d’equitat”.

Rafael Ribó considera “incoherent” que la Junta Electoral resolgués en 24 hores els recursos presentats per PSC, PP i C’s contra la CCMA per la cobertura de la Via Lliure de la Diada (obligant a compensar els partits), i en canvi trigués quatre dies per respondre el recurs presentat pel col·lectiu Drets contra Societat Civil Catalana per la campanya Pongamos fin al separatismo.

En aquest cas, a més, la resolució que donava la raó a Drets i instava a retirar la campanya va arribar infructuosament el dia de reflexió, dissabte, l’endemà d’haver-se acabat.

El Síndic ha recopilat totes les “ineficiències” detectades durant la campanya electoral (com ara les incidències amb el vot exterior) i les lliurarà al comissari europeu de Drets Humans perquè analitzi si l’Administració central ha respectat el dret dels ciutadans. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram