La periodista Milagros Pérez Oliva és la guanyadora de la primera edició del Premi Margarita Rivière al rigor periodístic amb visió de gènere, impulsat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. La periodista d’El País rebrà el guardó el proper 13 novembre en un acte al CaixaFòrum de Barcelona, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista que organitza l’ADPC. 

Amb la seva decisió, el jurat ha volgut reconèixer “la feina d’excel·lència periodística que al llarg dels anys ha fet destacar” Pérez Oliva, tot tenint en compte la seva visió de gènere i de defensa dels drets de les dones en la seva actuació professional. A més, ha valorat “el rigor periodístic, l’exigència i el compromís crític envers els poders establerts” que ha realitzat la premiada en els diversos mitjans de comunicació.

“El treball de Milagros Pérez Oliva en àmbits com el periodisme científic, la defensa dels lectors i lectores del diari, els seus articles d’opinió o la seva tasca en la docència són pilars fonamentals en la seva important trajectòria professional”, afegeix el veredicte. 

El jurat estava format per Carolina Barber, presidenta de l’ADPC; Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; l’escriptor Jorge de Cominges, vidu de Margarita Rivière, i els periodistes Josep Cuní, Teresa Rubio, Lluís Bassets, i María Eugenia Ibáñez.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram