El Jutjat d’Instrucció número 1 de Sabadell ha citat a declarar aquest dimecres com a imputats a l’empresari Nicola Pedrazzoli, fundador de Canal Català, i al regidor del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, en una peça del cas Mercuri en què s’investiga el presumpte delicte de tràfic d’influències al voltant de la figura de l’exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, també imputat.

En concret, la magistrada considera que Pedrazzoli i Collboni podrien haver pressionat els membres del Consell de l’Audiovisual de Catalunya perquè votessin a favor de concedir una llicència televisiva a l’empresari.

Segons el col·lectiu Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix d’acusació popular, de la lectura de l’atestat policial “es fan paleses les enormes pressions que tant Manuel Bustos com Nicola Pedrazzoli van exercir sobre els represenants del PSC al CAC amb l’objectiu que votessin a favor de la concessió d’un nou canal televisiu”. En aquest sentit, dues persones més vinculades al Consell de l’Audiovisual en el moment dels fets han estat citades a declarar en qualitat de testimonis.

Aquesta pressió també hauria estat exercida per Jaume Collboni, qui hauria mantingut diverses converses telefòniques amb Bustos al respecte, les quals van ser intervingudes pels Mossos d’Esquadra quan investigaven l’exbatlle de la ciutat vallesana. Sabadell Lliure de Corrupció recorda que, durant molts anys, Canal Català Vallès “va magnificar la figura de Manuel Bustos i va ser l’aparador capciós de les seves actuacions”. 

Segons informa El País, en una de les punxades telefòniques, Pedrazzoli explica a Bustos que està trobant obstacles entre els consellers del PSC al CAC: “Ara faig jo una gestió”, diu l’exalcalde, qui s’ofereix a fer trucades “al màxim nivell”. “Parlaré fins i tot amb el Pere, vaig a sac, val?”, afegeix en al·lusió a l’exlíder dels socialistes, Pere Navarro. La jutgessa intenta indagar si Collboni va maniobrar, a instàncies de Bustos, perquè els membres del CAC canviessin de criteri en la concessió de la llicència.

“Manifesto la meva absoluta convicció que he actuat en tot moment dins de la legalitat en l’exercici de les meves anteriors funcions polítiques com a secretari de Comunicació del PSC”, ha assegurat Collboni en un comunicat on s’ha posat a disposició de col·laborar amb la justícia per aclarir els fets, tot esperant que el procés es produeixi “amb la màxima celeritat possible”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram