El director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent ha anunciat que deixa el càrrec, al qual va accedir l’abril de 2012 en substitució de Mònica Terribas. “Final d’una etapa, gràcies a tots els que m’heu acompanyat. Content i satisfet de la feina feta. Visca TV3!”, ha piulat Sallent.

Tot i que l’actual Govern veia amb bons ulls la seva continuïtat al capdavant de TV3, finalment Sallent ha decidit plegar.

La seva renúncia arriba pocs dies després que el consell de govern de la CCMA hagi aprovat  una rebaixa de sous dels directius per homogeneïtzar-los als de la resta de la funció pública, segons va anunciar divendres passat el seu president, Brauli Duart.

Amb aquest canvi, Sallent, que cobrava 165.000 euros anuals (la retribució més alta de la Generalitat, per sobre fins i tot del president), hauria passat a un salari d’uns 100.000 euros (una mica per sota d’un conseller).  

Marxa “content, tranquil i agraït”

Eugeni Sallent considera que, després de quatre anys, ha arribat el moment de tancar una etapa “apassionant, intensa i molt enriquidora”, assenyala en una carta dirigida a la plantilla. “Me’n vaig amb la tranquil·litat d’haver complert amb l’encàrrec que se’m va encomanar i d’haver assumit la meva responsabilitat amb honestedat, compromís i màxim rigor”, assegura en la missiva.

“Han estat anys de dificultats de tota mena, amb una crisi econòmica molt severa i una situació política molt convulsa, però, tot i això, hem estat capaços, entre tots, de mantenir el lideratge fins a dia d’avui sense perdre el verdader sentit de servei públic que converteix TV3 en la referència de la majoria dels catalans”, destaca Sallent abans d’afirmar que marxa “content, tranquil i agraït a tots els companys i professionals que han compartit amb mi aquesta formidable experiència i m’heu ajudat a fer més fàcil la consecució dels reptes”. 

Abans d’aterrar a TV3, Eugeni Sallent havia estat gerent de Catalunya Ràdio de 1995 a 1999, any en què va marxar a Godó per ser director general de Radiocat XXI, des d’on va arrencar RAC1. A banda, de 2010 a 2012 va ser president de Nova Veranda, productora de Godó i Boomerang TV. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram