Tal com estava previst, el consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha aprovat aquest dimecres el nomenament de Jaume Peral com a nou director de Televisió de Catalunya. El fins ara cap d’informatius de la cadena substitueix Eugeni Sallent, qui dilluns passat va renunciar al càrrec després de gairebé quatre anys.

Peral assumeix la direcció de TV3 quan aquesta encadena sis anys de lideratge seguits. El seu repte és mantenir aquesta posició “amb una programació basada en la continuïtat d’uns Telenotícies que són líders d’audiència, líders en credibilitat, en independència, en rigor; i també amb uns programes informatius, un entreteniment i una ficció de la màxima qualitat possible, tenint en compte que hem d’estar sempre connectats a la realitat del país, de la seva gent, i molt propers al territori”, ha assegurat en declaracions a la cadena pública.

Trajectòria

Jaume Peral (Figueres, 1960), després d’una llarga trajectòria a Catalunya Ràdio, es va incorporar a TV3 el 2005 com a cap de comunicació. Posteriorment, de 2011 a 2012, va ser redactor del programa Parlament, de TVC, i el maig d’aquell any va ser nomenat cap d’informatius, en una etapa marcada per la renovació dels Telenotícies.

Els inicis de Peral van ser a Girona com a redactor de Ràdio Cadena i com a corresponsal de l’agència EFE, Ràdio Nacional d’Espanya i Catalunya Ràdio. Posteriorment es va incorporar a la redacció de Madrid de Catalunya Ràdio, i el 1992 va assumir la coordinació de Catalunya Informació coincidint amb la posada en marxa de l’emissora.

Entre el 1993 i el 1995, Jaume Peral va dirigir les seccions d’economia, societat i política d’ambdues emissores; el 1995 va assumir la subdirecció d’informatius, i tres anys més tard va ser designat cap del serveis informatius de Catalunya Ràdio i màxim responsable de Catalunya Informació. El 2004, Peral va passar a dirigir la comunicació de Catalunya Ràdio, fins que el 2005 va passar a ocupar el mateix càrrec a TV3.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram