L’exprimer secretari del PSC, Pere Navarro, va declarar aquest dimecres al Jutjat de Sabadell com a imputat en la peça del cas Mercuri en què s’investiga un presumpte delicte de tràfic d’influències per les suposades pressions al Consell de l’Audiovisual perquè autoritzés el grup Godó a llogar la freqüència de RAC105TV al Canal Català de Nicola Pedrazzoli, que hi volia fer una Intereconomía independentista

“He vingut aquí a col·laborar amb la justícia i a ratificar el que ja està expressat en el sumari, que és que no he tingut cap actuació ni a favor ni en contra d’aquest procés d’adjudicació d’aquest canal. I evidentment, a defensar la meva innocència i a defensar que, com figura en els documents, la meva actuació ha sigut del tot correcta en tot moment”, va apuntar l’exalcalde de Terrassa a la sortida del Jutjat.

Navarro va reconèixer haver parlat sobre el tema amb Manuel Bustos, l’exalcalde de Sabadell, qui el va trucar “preocupat perquè hi havia un senyor [Pedrazzoli] que tenia unes expectatives que no es van complir i volia actuar en contra del PSC”. L’exprimer secretari socialista, però, va assegurar que no hi va intervenir.

Pere Navarro va explicar que, malgrat no ho recordava exactament perquè havien passat alguns anys, “probablement” també havia parlat amb Nicola Pedrazzoli, qui s’hauria queixat per no haver aconseguit la concessió. “Li vaig dir que tornés a iniciar el procés de nou o presentés un contenciós si creia que s’havien vulnerat els seus drets”, va dir Navarro, tot reiterant que ni el PSC ni ell havien tingut “cap activitat, ni cap actitud ni d’afavorir ni de perjudicar” el procés d’adjudicació, perquè tampoc tenien “ni capacitat, ni voluntat” per fer-ho.

Al desembre, el líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, ja va declarar com a imputat pel mateix cas, negant la seva participació en l’assumpte i afirmant que va respondre els requeriments de Manuel Bustos amb evasives.

A part de Navarro, aquest dimecres van declarar com a testimonis el conseller delegat de Godó, Carlos Godó; el director general de Presidència de Godó, Josep Caminal; l’exdirector de La Vanguardia, José Antich, i l’exvicepresident del CAC, Xavier Guitart. Tots ells van negar conèixer cap dels detalls dels fets que s’investiguen, segons l’advocat de l’acusació particular, la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció.

La fallida ‘Intereconomía independentista’ de Pedrazzoli

Amb el lloguer de la freqüència de RAC105tv, Nicola Pedrazzoli pretenia endegar una nova oferta televisiva d’orientació independentista que abastés tot el país, cosa que no podia fer amb els diferents canals locals que gestionava.

El juliol i el setembre del 2011, Godó va sol·licitar al CAC poder llogar la freqüència a Pedrazzoli, i el 21 de març del 2012 va autoritzar que es passés d’un canal de “programació temàtica musical i cultural” a un altre amb contingut “bàsicament i principalment polític, econòmic i social”, el tràmit necessari per poder fer el traspàs.

Sis dies més tard de l’autorització, però, Godó es va fer enrere i va demanar que es desestimessin les sol·licituds presentades, cosa que el CAC va acceptar a l’abril, de manera que Pedrazzoli es va quedar sense la seva Intereconomía independentista, segons la nomenclatura utilitzada mediàticament pel mateix empresari. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram