El mapa comunicatiu català compta amb un nou actor. Aquest diumenge a la nit es va llançar formalment El Nacional, el nou digital impulsat per José Antich. Una posada en marxa amb una portada a l’alçada del moment, amb entrevista al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El nou mitjà, que fa sis mesos va treure el cap en format blog mentre s’anava modelant, es presenta amb tres senyes d’identitat, segons explica el seu director i editor. La primera, “l’obsessió” per la informació. “Pretenem que el diari ocupi l’espai central del país amb molt bona informació. Estem en un moment que la informació se’ns està escapant de les mans als periodistes. A més mitjans, menys informació. És necessari trencar aquesta equació que tenalla greument la professió. I això només ho podrem fer en la mesura que els diaris siguin de la gent i per a la gent”, argumenta Antich. La segona senya d’identitat és la voluntat de ser un diari català i europeu, i la tercera, el seu disseny.

“Volem ser els millors en anar al gra”, apunta el cap de projectes, Antoni Maria Piqué, en les instruccions d’ús d’El Nacional. “Si polítics, esportistes d’elit i artistes variats ja no necessiten els periodistes per sortir als mitjans perquè ells s’ho poden gestionar directament a través de Twitter, Facebook, Instagram o Snapchat, doncs potser els periodistes podrem tornar a fer el que havíem fet sempre: donar notícies. És el que intentarem fer aquí”, assenyala per la seva part el periodista Iu Forn.

Política, economia i Barça

“A El Nacional donem prioritat a la política, a l’economia i al Barça. Informem exhaustivament i a fons sobre la governació de Catalunya i Espanya i l’administració dels diners de tots; de l’activitat dels governs, dels parlaments i dels partits. També sobre l’evolució de l’economia i l’ocupació, els sectors, empreses i mercats en els àmbits català i global”, resumeix Piqué sobre les prioritats informatives del nou mitjà, que compta amb edició en castellà.

Amb tot, les temàtiques que abasta són més àmplies, tal com ho mostren les seves seccions: Actualitats, Vides, BCN Hub, Iglobal, Cultura/Idees/Arts i Tecnologies. Com una secció més, però en destacat en portada, hi ha En directe, petites píndoles d’informació en temps real. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram