La piulada sancionada. La Subdelegació del Govern espanyol a Guipúscoa ha multat el periodista Axier Lopez amb 601 euros en aplicació de la Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana, més coneguda com a llei mordassa, que va entrar en vigor el passat 1 de juliol.

El periodista d’Argia ha estat sancionat perquè, el 3 de març, va publicar “sense autorització” a Twitter les imatges de la detenció a Eibar de l’activista Naroa Ariznabarreta (per no presentar-se al judici per tallar l’autopista A-8 el 2007 per denunciar la il·legalització de Segi). La Subdelegació assegura que a través de les imatges “és possible la identificació dels agents actuants, amb el risc que per als funcionaris pot derivar de la seva identificació pública”.

Aquesta és la primera sanció coneguda a un periodista en aplicació de la llei mordassa, la qual preveu sancions per l’ús no autoritzat d’imatges o dades personals o professionals dels membres de les forces de seguretat que puguin “posar en perill la seguretat personal o familiar dels agents, de les instal·lacions protegides o l’èxit d’una operació”. 

La normativa va ser aprovada en solitari pel PP amb el rebuig de tots els partits de l’oposició i les crítiques de diversos organismes europeus, a més de l’oposició d’institucions, entitats i col·lectius de tot tipus, que la consideren una restricció als drets de llibertat d’expressió, informació, manifestació i reunió.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram