L’Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat el periodista Jesús María Zuloaga; el director de La Razón, Francisco Marhuenda, i l’editora del diari per intromissió il·legítima en l’honor i la dignitat de l’excap superior de la Policia espanyola a Barcelona, Narciso Ortega. D’aquesta manera, ratifica la sentència del Jutjat de Primera Instància número 38, que la tardor de 2014 va establir una indemnització de 30.000 euros, la qual ha estat confirmada.

La resolució considera que l’article Un exalto cargo de Rubalcaba comió con el jefe de Método 3, signat per Zuloaga i publicat el 20 de febrer de 2013, contenia “determinades falsedats i inexactituds” tant en la portada com en la informació interior, el que suposa una intromissió en l’honor i la reputació professional” del demandant, segons explica eldiario.es.

L’Audiència conclou que el diari va voler vincular l’arxivament el 2011 d’una investigació sobre Método 3 amb un dinar dos anys abans entre Ortega, exalt càrrec de l’aleshores ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el responsable de l’agència de detectius, Francisco Marco, circumstància “radicalment falsa” segons el tribunal. La sentència qüestiona el treball mínim de La Razón per comprovar els fets narrats, malgrat la “gravetat de l’actuació” que se li atribuïa a Ortega. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram