L’assemblea de treballadors de TV3 ha desconvocat les aturades parcials d’aquest dimarts (el darrer dia de vaga dels tres previstos), tot i que no renuncia a les mobilitzacions. En canvi, el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio manté les aturades tal com estaven planejades (de 14.30 a 15.30 h i de 20.30 a 22 h).

El comitè d’empresa de TV3 continuarà batallant perquè es retiri la demanda contra el treballador acusat d’un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets empresarials, per a qui es demanen set anys de presó, però considera que cal “donar un marge de temps a la CCMA per a la reflexió”. Un canvi d’estratègia que arriba després que s’hagi concretat una reunió el 6 de juny amb la conseller de la Presidència, Neus Munté.

Amb tot, els representants continuaran durant aquest mes amb les accions i els contactes per reclamar la retirada de la demanda, i de cara al juny, coincidint amb una nova campanya electora, es proposaran noves mobilitzacions.

La plantilla de la ràdio vol visibilitzar les seves reivindicacions

Per la seva part, el comitè d’empresa de Catalunya Ràdio manté les aturades previstes ja que, a banda de la petició d’aturar el procés contra el company de TV3, suma altres reivindicacions pròpies que han quedat tapades. Per una banda, reclama a la direcció de la Corporació un conveni col·lectiu que reculli l’equiparació laboral i salarial amb la resta de treballadors de l’ens.

A banda, el comitè d’empresa exigeix que es resolguin els “greus problemes de personal” que arrosseguen “des de fa massa temps”, i es permeti la contractació de treballadors per cobrir baixes i permisos. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram