Aquest dimecres el ple del Parlament va donar via lliure perquè se segueixi tramitant una proposició de llei presentada per Ciutadans per modificar la legislació sobre la comunicació audiovisual de Catalunya, la qual ha arribat al debat després que Junts pel Sí retirés l’esmena a la totalitat que havia presentat inicialment. 

Entre d’altres, la iniciativa pretén modificar les lleis de la CCMA i del CAC perquè el Parlament pugui escollir els seus membres amb majoria de dos terços, com passava abans de la remodelació de fa quatre anys (actualment es pot fer amb majoria absoluta en segona volta). A més, proposa que les persones candidates a formar part del consell de govern de la Corporació tinguin almenys 15 anys d’experiència en el sector audiovisual.

Cal recordar que, en l’anterior legislatura, ja es va intentar una reforma de les lleis audiovisuals, la qual es va arribar a treballar en una ponència conjunta, però que finalment no es va concretar. 

A mitjan març, el Parlament ja va aprovar per unanimitat una moció del PSC que instava el Govern a remodelar les lleis de la CCMA i del CAC en un mateix sentit. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram