Foto de López, Sastre i Pampliega penjada al Facebook del seu traductor, Usama Ajjan, l’11 de juliol de 2015Després de gairebé deu mesos de captiveri, aquest diumenge van arribar a casa els periodistes Antonio Pampliega i Ángel Sastre i el reporter gràfic José Manuel López, tots ells freelance. Els tres arribar amb un avió de l’exèrcit espanyol a la base aèria de Torrejón de Ardoz, on els esperaven els seus familiars. El seu alliberament es va donar a conèixer dissabte al vespre, un cop ja eren segurs a Turquia.

Pampliega, Sastre i López van ser capturats a prop d’Alep el 12 de juliol de 2015, dos dies després d’haver entrat a Síria. Malgrat la petició de discreció per part d’autoritats espanyoles i familiars per evitar entorpir les gestions per alliberar-los, el diari ABC la va fer pública la notícia deu dies després. El traductor sirià que els acompanyava, Usama Ajjan, va ser posat en llibertat poc després del segrest.

Els primers tres mesos de captiveri van estar junts, però després van separar Pampliega, i ja no es van reunir de nou fins dissabte. Segons van explicar a Efe, en aquests deu mesos han estat en sis cases diferents, la major part del temps en habitacles tancats, i van ser tractats correctament. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram