La comissió de Radiotelevisió i de l’Espai Audiovisual de les Corts Valencianes ha aprovat la proposta de text que servirà de base per a la creació de la nova RTVV, que adoptarà el nom de Corporació Valenciana de Mitjans Audiovisuals. D’aquesta manera, s’activa el mecanisme per a l’aprovació definitiva de la llei del nou ens, prevista com a tard per al juliol. L’objectiu és iniciar les emissions abans d’acabar l’any.

El text base ha estat aprovat amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Podem; l’abstenció de Ciudadanos, i el vot contrari de PP. Per poder complir amb el calendari, PSPV, Compromís i Podem han demanat que la proposició de llei sigui tramitada pel procediment d’urgència.

El motiu de la disparitat en el vot ha estat principalment per les discrepàncies respecte al paper dels extreballadors: l’esborrany preveu que, a l’hora de contractar personal fix (per concurs públic), es tingui en compte l’experiència dels qui van treballar a RTVV i els que van accedir-hi mitjançant oposició. A banda, el PP critica que el document no usi com a base la llei que van impulsar el 2012 per reformular RTVV.

Entre d’altres, l’esborrany contempla que la Corporació sigui comandada per un consell rector, i es convocaria un concurs públic per escollir el director general de l’ens. A més, es comptaria amb un consell ciutadà i un altre d’informatius perquè pel compliment del servei públic. A més, es preveuen mecanismes de control per evitar l’endeutament i garantir la independència i la pluralitat.

El text també preveu la creació de dos canals de televisió, un generalista i un altre d’informatiu, a més d’un tercer d’infantil que d’entrada emetria per internet (tot esperant recuperar el segon múltiplex). També es contemplen dues emissores de ràdio, una generalista i l’altra dedicada a la música i la cultura valenciana. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram