La segona edició dels Premis IdeaRàdio per fomentar el talent professional ha distingit els projectes La terminal, de Jordi Dotras i Aleix Graell; Sense estudis, de Pau Baldrís, Enric Inglés i Ismael Juárez, i Ser o no ser, de Clara Ardèvol, Laerke Saura, Sergio Saura i Andrea Llovera.

El jurat dels premis impulsats per Cadena SER Catalunya ha destacat La terminal per “saber fer atractiva la història en un programa de ràdio, l’atreviment en el plantejament i la capacitat de fer un plantejament sonor atractiu”. Sobre Sense estudis valora “la capacitat de construir un programa d’entreteniment i humor intel·ligent a partir de guions de qualitat i el treball en equip”. Finalment, de Ser o no ser, es ressalta “l’originalitat a l’hora de plantejar la filosofia a la ràdio, convertint en atractiva una matèria aparentment feixuga”.

A més, s’han concedit mencions especials als projectes A ciència certa, Altres temps, Amics de birres i Ser o no ser, la filosofia és la qüestió.

Enguany, als Premis IdeaRàdio s’havien presentat més de 70 propostes, una alta participació que ha estat interpretada pel jurat com un signe de “bona salut” de la ràdio i de “capacitat creativa” dels seus autors. A més, aprecia la “varietat” de les temàtiques triades i “l’esforç d’integració” entre ràdio i xarxes socials així com l’adaptació del concepte transmèdia.

Els guardons es dirigeixen a estudiants de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, art dramàtic i arts escèniques de les universitats catalanes i els centres reglats que imparteixen aquests estudis. Amb aquest concurs, Cadena SER Catalunya busca idees originals per a nous programes, formats innovadors en narració esportiva, nous conceptes de radiofórmula musical, peces creatives de radioteatre o nous formats publicitaris.

El jurat estava presidit per Josep Maria Martí i format per Marta Delcor, Ramon Iglesias, Sique Rodríguez, Marçal Sarrats, Jaume Serra i Carla Turró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram