L’Associació de Periodistes Europeus de Catalunya ha distingit el fotoperiodista gramenenc Samuel Aranda amb l’onzena edició del Premi Ernest Udina a la Trajectòria Europeista. A banda, ha atorgat la menció honorífica a la reportera gràfica russa Victoria Ivleva.

Enguany, l’APEC ha volgut reconèixer “el valor dels professionals del fotoperiodisme, els quals aconsegueixen les imatges que expliquen la realitat, en moltes ocasions millor que les paraules”. Així, l’associació ha valorat “positivament” les trajectòries de Samuel Aranda i Victoria Ivleva, dels quals destaca que “s’han convertit en els darrers anys i en els seus països respectius en referents de la defensa de la veritat, la professionalitat, compromís i esperit europeista”.

Els guardons es lliuraran l’1 de juliol en un acte a l’Aula Europa, seu de les institucions europees a Barcelona.

Enguany, Samuel Aranda ja havia estat distingit amb el Premi de Periodisme del Parlament Europeu per la seva trajectòria, i amb el Premi Ortega y Gasset de fotoperiodisme per una imatge d’una mare abraçada al seu fill després de caure a l’aigua a Lesbos publicada al diari Ara.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram