El Consell de l’Audiovisual de Catalunya ha aprovat la incoació d’un expedient sancionador a El Punt Avui TV per emetre menys programació de proximitat del que estableixen les llicències. L’incompliment està considerat una infracció greu que pot comportar sancions entre 12.001 i 90.000 euros. El ple del CAC ha acordat obrir l’expedient per unanimitat.

L’ens regulador va iniciar l’actuació d’ofici en comprovar que el canal d’El Punt Avui TV per a la demarcació de Barcelona no complia eventualment amb el compromís adquirit d’emetre 60 hores setmanals de programació de proximitat. El CAC va analitzar una mostra del 21 al 27 d’abril de 2015 i va constatar que la cadena emetia tres programes (1món.catLa 7mana Vallès Occidental i Viure cada dia) que sumaven un total de 4 hores i 13 minuts (incloent redifusions).

El passat març, l’ens regulador va obrir un període d’informació perquè l’operadora realitzés les al·legacions. Així, El Punt Avui TV va argumentar en un escrit que l’incompliment es va produir “per circumstàncies alienes a la voluntat del prestador i que l’esforç econòmic per emetre la programació de proximitat en aquella setmana hauria posat en perill la continuïtat del conjunt del projecte”, segons explica el CAC. També afegia que, a partir de l’abril, havia modificat la seva programació fins a complir amb el compromís particular d’emissió de programació de proximitat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram