El despatx d’advocats Mossack Fonseca, epicentre dels anomenats ‘papers de Panamà’, ha amenaçat amb emprendre accions legals “contundents” contra el Consorci Internacional de Periodistes d’Investigació (ICIJ, per les seves sigles en anglès) per la publicació, el passat dilluns, de la base de dades completa amb societats opaques creades des del bufet.

“Reiterem que l’ús d’informació privada robada és un delicte en tots els estats en què tenim presència. Mossack Fonseca opera en totes les jurisdiccions sota el compliment de les regulacions respectives de la indústria i tots els serveis que presta es proveeixen sempre dins de l’àmbit del legal”, assenyala en un comunicat.

Segons el despatx d’advocats, a més d’haver-se obtingut de manera “il·lícita”, la base de dades “està carregada d’errors i condueix a conclusions errònies sobre persones, companyies i intermediaris”. El grup assegura que la seva publicació ha causat “danys i perjudicis” a clients i a persones alienes a Mossack Fonseca, a banda del propi bufet d’advocats. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram