El jurat del Premi Periodístic Concha García Campoy ha donat a conèixer les persones guanyadores de la segona edició d’aquests guardons impulsats per l’Acadèmia de Televisió. Enguany, el premi a la trajectòria ha estat per a Eduard Punset, pel seu “treball i transversalitat mediàtica en la divulgació científica durant més de 20 anys.

En la categoria de premsa escrita, el jurat ha distingit Cristina Sáez per “la qualitat periodística i divulgativa” del reportatge Una esperanza para el Alzhéimer, publicat al Magazine de La Vanguardia, mentre que en la de premsa digital el premi és per a Jesús Méndez i Pau San Clemente per Así opera el cirujano robot, publicat a elpaís.com.

Per la seva part, en la modalitat de ràdio s’ha guardonat Pepa Fernández pel seu tractament informatiu dels temes de ciència i salut al programa No es un día cualquiera, de RNE, i en televisió s’ha premiat Teresa Gray i Ángel Navarro pel reportatge Mal aire, emès al programa Crónicas, de La 2.

Finalment, el jurat ha concedit dos accèssits en les categories de televisió i premsa digital. El primer a Graziella Almendral pel projecte Indagando TV, i el segon a Ángela Bernardo pel treball Descifrar un código enigma tan peligroso como invisible, a Hipertextual.com.

Els premis Concha García Campoy, que no tenen dotació econòmica, tenen per objectiu reconèixer trajectòries professionals o treballs de qualsevol gènere que traslladin a la societat “amb rigor, ètica i compromís” històries relacionades amb la investigació, la divulgació científica o la salut.

El jurat estava format per Lorenzo Díaz García-Campoy, fill de la desapareguda periodista qu dóna nom als premis; Manuel Campo Vidal, president de l’Acadèmia de TV; Elsa González, presidenta de la FAPE; Luis del Olmo, president d’honor de l’Acadàmia de la Ràdio; Joan Serra, director del Diario de Ibiza; Pepe Quílez, Fernando Navarrete i Esperanza Martín, vicepresidents de l’Acadèmia de TV, i les periodistes María Escario, Elena Sánchez, Olga Viza, Ángeles Caso i Pepe Carbajo.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram