El sindicat CCOO afirma que la direcció de TVE ha censurat un reportatge del programa sobre medi ambient i ecologia El escarabajo verde, de La 2, a causa de la proximitat amb les eleccions. El treball, titulat En el nombre de la Tierra, versava sobre “l’activisme físic” exercit per diverses ONG i les accions que realitzen per protegir medi ambient, i s’havia d’emetre en dues parts, el passat divendres i el proper.

Segons expliquen des de CCOO, després de debatre sobre la idoneïtat d’emetre aquest tipus de reportatges amb l’horitzó d’unes noves eleccions generals, un dia abans de l’emissió de la primera part, la direcció va decidir que no era pertinent. “Eladio Jareño, el nou director de TVE, és qui tenia l’última paraula al respecte”, assenyala el sindicat. “A qui va ser responsable de comunicació del PP de Catalunya no li ha tremolat el pols i ha fet la feina per la qual el paguen: posar la CRTVE al servei i l’interès del Govern. S’ha carregat un reportatge de denúncia i de lluita”, afegeix.

La direcció assegura que el reportatge s’emetrà, però després dels comicis. La qüestió és que El escarabajo verde finalitza la temporada el 24 de juny, dos dies abans dels comicis. “Tot el treball fet, el temps invertit, el cost econòmic que ha comportat es tirarà a l’escombraria”, denuncia CCOO. “La CRTVE tornarà a quedar com una institució mal dirigida i governada”, etziba. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram