Els presidents valencià i català, Ximo Puig i Carles Puigdemont, han escenificat aquest dimecres l’inici d’una nova etapa de relacions entre ambdós executius, que feia 18 anys que no mantenien una trobada institucional bilateral al Palau de la Generalitat (amb els presidents Eduardo Zaplana i Jordi Pujol). En la reunió, entre altres acords, Puig i Puigdemont s’han compromès a restablir la reciprocitat de TV3 i la futura televisió valenciana un cop aquesta reprengui les emissions, previstes per abans d’acabar l’any.

“Agraeixo el compromís de reciprocitat”, ha ressaltat Carles Puigdemont, qui ha emmarcat l’acord en la voluntat dels dos executius d’“anar avançant en una relació d’absoluta normalitat” després d’un “llarg silenci” institucional “entre els governs de dos territoris que tenen enormes vincles”. 

Ximo Puig també ha celebrat la represa de les relacions entre ambdós executius: “Calia trencar la llarga incomunicació institucional”, ha assenyalat el president valencià, qui ha avançat que intentaran impulsar “totes les sinergies possibles” en el camp audiovisual.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram