Diferents espais de Barcelona acullen fins al 19 de juliol la quarta edició del DOCfield, el festival de fotografia documental i fotoperiodisme organitzat per la Fundació Photographic Social Vision. Enguany, el certamen duu per títol Europe: Lost in Translation, i qüestiona la identitat ideològica i els valors europeus.

Sota la direcció artística de Natasha Christia, el DOCfield>16 inclou temes inèdits i autors emergents, i explora gèneres híbrids i nous llenguatges documentals. En total són 30 exposicions gratuïtes amb més de 100 autors en diferents espais culturals de la ciutat. En paral·lel, el festival ofereix un programa amb tallers, visites guiades, projeccions i conferències.

“És una decisió molt conscient que respon a la urgent necessitat de parlar de nosaltres, de tornar la mirada al vell continent i de qüestionar la seva essència ideològica i identitària en aquests moments convulses”, assenyala Natasha Christia sobre la temàtica escollida enguany.

“La crisi dels refugiats, els escàndols financers, els nacionalismes, i l’augment de les postures d’extrema dreta, les disparitats entre el centre i les fronteres, la xenofòbia, l’Europa del Nord i del Sud, són temes que ens ajuden a comprendre què va ser del somni europeu i de la seva Unió i que obren el debat per reflexionar sobre el model de convivència que volem construir”, afegeix la comissària, escriptora i docent grega.

De totes les exposicions, tres de col·lectives es corresponen als eixos principals de la temàtica escollida –identitat, crisi de valors i reptes–, segons assenyala el festival: L’home europeu, al Palau Robert; Consideracions d’un apolític, a Nau Bostik, i Mites d’un futur pròxim, a l’Arts Santa Mònica. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram