Gemma Parellada (foto: La Tertulia Infinita).La periodista Gemma Parellada ha estat guardonada amb la 13a edició del Premi de Periodisme Miguel Gil Moreno, dotat amb 6.000 euros. El jurat ha distingit la reportera especialitzada en l’Àfrica per “la seva excel·lent trajectòria professional, la seva valentia i el seu profund compromís amb la veritat, que tant recorda a Miguel Gil”.

El veredicte també destaca la “dedicació” de Parellada i “l’obstinació de denunciar al món, a través de les seves cròniques, injustícies, sobretot les del silenciat continent africà”. El jurat també reconeix la periodista catalana com una professional que forma part d’una generació “disposada a deixar la seva joventut” i ser “un exemple de l’ofici periodístic en temps de crisi”.

El jurat estava format per Patrocinio Macián, presidenta de la Fundació Gil Moreno; David Trías, director literari de Penguin Random House Grupo Editorial; i els periodistes Ramón Lobo, Enric Martí, Javier Bauluz, Pilar Requena i Bru Rovira. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram