El director de VilaWeb, Vicent Partal, va ser escollit la setmana passada nou president del secretariat de l’European Journalism Centre, entitat de la qual fins ara n’era el vicepresident, segons informa el mateix mitjà.

L’EJC és una fundació sense ànim de lucre creada a Maastricht el 1991 i que té seus en aquesta ciutat dels Països Baixos i a Brussel·les. L’entitat treballa en temes relacionats amb innovació i qualitat periodístiques, i té des del seu inici un fort component europeista.

Entre altres activitats, l’EJC organitza amb Google el News Impact Summit, una cita itinerant dels principals actors de la innovació periodística que el proper cap de setmana se celebra a Qatar en col·laboració amb Al Jazeera.

El centre també ha estat el responsable de la creació i el manteniment de Verification Handbook, un manual per a la verificació de fonts periodístiques a través d’internet, i col·labora amb la Fundació Bill i Melinda Gates en el projecte Journalism Grants, que ajuda mitjans i periodistes independents a crear continguts i fer investigacions sobre les relacions nord-sud a nivell mundial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram