El director de TVE, Eladio Jareño, ha renovat bona part de l’estructura directiva de la televisió pública. Entre els nomenaments destaca el de Carles González com a nou director de TVE Catalunya, precisament per substituir Jareño, que des de que va accedir a la direcció de TVE al març compaginava ambdues responsabilitats. Fa un mes, els representants dels treballadors van reclamar una direcció que assumís el càrrec en exclusiva.

Carles González Gálvez (Barcelona, 1964) actualment era director d’informatius de RTVE Catalunya des de setembre de 2013. Es va incorporar a TVE el 1987 com a periodista esportiu, i al llarg de la seva carrera ha estat cap de societat i cultura de TVE Catalunya, coordinador del Telediario a Sant Cugat o cap de la redacció de Teledeporte. A més, ha dirigit i presentat programes com Estadio 2, Gol Nord o El mejor deporte; ha narrat mundials i eurocopes de futbol, i ha format part dels operatius olímpics de Seül (1988), Barcelona (1992) i Londres (2012).

Un sindicalista per dirigir La 2

De la resta de nomenaments, destaca el de Juan Manuel Hidalgo, secretari general del sindicat SI (afí al PP) i productor executiu a Sant Cugat, com a nou director de La 2. Fins ara exercia aquesta competència Ana María Bordas, que va ser nomenada directora el novembre de 2014 i va mantenir la responsabilitat quan fa un any va assumir la direcció de programació de TVE.

A banda, la televisió estatal ha fitxat Antonio Sevilla, director de ficció a Mediaset en els darrers quatre anys, com a nou director de continguts de canals i producció de programes, mentre que Gemma Sánchez ha estat nomenada nova directora d’antena i programació de canals. Fins ara la periodista era directora de l’àrea de programació de TVE, i entre 2007 i 2009 havia estat subdirectora de La 1. Sevilla i Sánchez assumeixen les funcions que fins ara exercien Francisco Díaz, Carlos Mochales i Bordas.

Per la seva part, María José Malía ha estat nomenada nova directora de Teledeporte en substitució de Carlos de Andrés, qui exercia el càrrec des del 2008.

Finalment, Ana Arlegui, actual responsable del canal internacional de TVE, amplia les seves competències en una nova direcció adjunta de canals, mentre que Edith Martínez és la nova directora de l’àrea de cultura i societat, i Milagros Mayi de l’àrea d’adquisicions.

Estructura més eficient

La renovació de l’estructura aprovada pel consell d’administració de RTVE, la primera realitzada a proposta d’Eladio Jareño, persegueix una estructura “més eficient” que segons l’ens “redueix el cost global” de l’àrea televisiva. La corporació afegeix que els canvis també pretenen una “major integració entre canals i continguts” i una “millor coordinació entre programació i anàlisi d’audiències”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram