La Secretaria de Comunicació de la Generalitat Valenciana ha obert un nou procés de consulta preliminar per a la presentació i selecció de continguts per a la nova televisió pública que s’està gestant. En aquesta ocasió, la convocatòria es dirigeix a programes d’entreteniment, de plató, magazins, concursos, entrevistes, late night, humor, infantils, i també la gravació de concerts, òperes, obres de teatre, esdeveniments esportius, etc.

Els projectes que es presentin poden ser originals o adaptacions de formats d’èxit en altres canals. El termini per presentar propostes finalitza el 20 de juny.

La comissió de selecció valorarà els següents punts:

  • Projectes que desenvolupin temes educatius, socials i culturals de manera divulgativa, entretinguda i lúdica, amb valors de respecte i de cohesió social que contribueixin a la creació de referents de prestigi i a la recuperació de l’autoestima social.
  • Projectes creatius que permetin la innovació tecnològica i l’estímul del talent, l’experimentació i la creativitat. Projectes pensats per a emetre’s en qualsevol plataforma i que tinguin en compte la difusió transmèdia i crossmèdia).
  • Projectes que difonguin aspectes relacionats amb la cultura, la història o la societat del País Valencià i que contribueixin a vertebrar el territori. Es valoraran aquells projectes que ajudin a la normalització de la llengua valenciana i que impulsin la projecció de la cultura i la llengua valencianes.
  • Es valoraran els projectes més avantatjosos econòmicament en la relació qualitat-preu, així com els projectes que estiguin finançats en part, que comptin amb un coproductor o patrocinador.
  • Es valoraran accions i contractes de serveis i/o personal que propiciïn la recuperació del sector audiovisual del País Valencià.

Aquest procés de consulta és procediment previst per la normativa el qual permet les administracions preparar la contractació i informar el mercat sobre els seus plans.

A principis de maig, el Govern valencià ja va obrir dues convocatòries per a la futura televisió: una per sèries infantils de diferents duracions i per a curtmetratges i peces d’ajust de programació de fins a 20 minuts de duració; i una altra dirigida a sèries i minisèries de ficció, llargmetratges, telefilms, documentals, docusèries i produccions transmèdia i multisuport.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram