El Sindicat de Periodistes de Catalunya s’ha sumat a les diferents mostres de rebuig contra les agressions als professionals de la informació que cobrien les protestes contra el desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia, tant per part d’agents antiavalots com de manifestants. A més, recorda que no és el primer cop que passa i fa una crida a adoptar les “mesures necessàries” perquè no es repeteixin fets similars.

Amb tot, l’organització va més enllà de la denúncia i aprofita per convidar periodistes i mitjans de comunicació a fer una reflexió del “perquè es produeixen aquestes mostres de descontentament, de crítica i de rebuig a la nostra tasca informativa”.

En aquest sentit, l’SPC deixa la seva aportació: “Sovint veiem com programes i magazins de tota mena tracten les mobilitzacions al carrer de forma més que esbiaixada, amb desqualificacions contra els col·lectius que les protagonitzen i no donant-los veu d’una manera equilibrada a com es fa amb altres agents socials implicats en els fets. La manipulació de la informació que traspua en aquests espais informatius als quals al·ludim –especialment a les televisions– acostumen a ser el germen dels atacs que els professionals que cobreixen l’actualitat pateixen en algunes ocasions”, assegura.

Per al Sindicat de Periodistes, és “urgent” iniciar un debat per “evitar situacions que en un futur puguin ser molt més greus”.

“La informació no pot ser la primera víctima dels conflictes socials”, rebla l’organització en un comunicat.

A més, l’SPC recorda a les persones o els col·lectius que puguin “estar queixosos” del tractament dels mitjans sobre el que succeeix al carrer, que “no poden traslladar la seva eventual indignació als informadors que cobreixen aquests fets, ja que no són aquests el que marquen les línies informatives de les empreses per a les quals treballen”.

A banda, el Sindicat reclama als responsables dels Mossos d’Esquadra que “depurin les responsabilitats que s’escaiguin” sobre els agents que van colpejar periodistes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram