El fins fa poc director d’El Mundo, David Jiménez, va presentar aquest dimecres una demanda on reclama la nul·litat del seu acomiadament. El periodista al·lega que durant l’any va ser director del diari es va produir “una vulneració dels drets fonamentals i de la clàusula de consciència” per part d’Antonio Fernández-Galiano, president d’Unidad Editorial, segons explica El Confidencial. La conciliació entre ambdues parts es produirà aquest mes.

D’aquesta manera fa referència a les pressions que Galiano suposadament hauria infringit a Jiménez per determinar la línia editorial del diari, el que segons el digital els hauria distanciat. Les seves diferències es van intensificar arran de l’ERO presentat per l’empresa, que suposarà l’acomiadament de 65 treballadors d’El Mundo (inicialment eren 90).

La clàusula de consciència és un dret constitucional dels professionals de la informació que té com a objecte garantir la independència en l’exercici de les seves funcions. Així, s’estableix que un periodista pot deixar un mitjà si aquest fa un canvi ideològic o contrari a la deontologia del treballador, que rebria la mateixa indemnització que si fos acomiadat injustament.

David Jiménez no és l’únic directiu acomiadat. Unidad Editorial també ha fet fora un dels seus fitxatges, Virginia Pérez Alonso, que es va incorporar fa gairebé un any com a adjunta al director i responsable de l’edició digital d’El Mundo. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram