Els treballadors de TV3 han aprovat el calendari d’aturades parcials plantejat pel comitè d’empresa, amb aturades de deu minuts en diferents horaris i dies, del 10 al 27 de juny, coincidint amb la nova campanya electoral. Dels 743 treballadors que van votar en la consulta (el 38,74% de la plantilla), 478 ho van fer a favor de les aturades (el 64,33% dels vots); 231 en contra (el 31,09%), i 33 en blanc (4,44%).

Les aturades seran divendres 10 de juny a les 14.30 h (primer dia de campanya, a l’inici del Telenotícies migdia); dimecres 15, a les 8 h (a l’inici d’Els matins); dijous 16 a les 21 h (a l’inici del Telenotícies vespre); dimecres 22, a les 16 h (en horari de la sèrie La Riera) i a les 17.20 h (coincidint amb Divendres), i dilluns 27, a les 14.30 h (a l’inici del Telenotícies migdia).

Amb aquestes noves vagues parcials, el comitè d’empresa vol cridar l’atenció de l’opinió pública i reclamar la retirada de la demanda de set anys de presó contra un treballador de TV3 acusat d’un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets empresarials per la filtració de dades laborals i salarials l’agost de 2012.

Fa un mes, el comitè d’empresa ja va convocar tres vagues parcials per aquest tema, però al final va aturar la tercera com a mostra de bona voluntat. Al no produir-se “cap gest” per part del consell de govern de la CCMA, va decidir endegar una nova onada de mobilitzacions. 

Els propers dies, representants dels treballadors es reuniran amb la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, amb l’objectiu d’explicar la situació del seu company i que intercedeixin davant de la direcció de la CCMA.

“Reclamem a la Corporació que desisteixi de la demanda i no jugui amb la llibertat del nostre company. Seguir amb aquest procés judicial no beneficia ningú i allarga el patiment d’un treballador i la seva família”, assenyala el comitè en un comunicat. “Reclamem a la CCMA la retirada de la demanda i que d’aquesta manera es pugui acabar amb un llarg període de conflicte laboral”, afegeix.

Per la seva part, la direcció de la CCMA rebutja la “instrumentalització” del cas per part del comitè d’empresa i la “pressió” mitjançant vagues. En aquest sentit, remarca que no s’hauria de qualificar la situació com a conflicte laboral, ja que al seu parer es tracta “d’una qüestió penal en què la justícia s’haurà de pronunciar”. La Corporació assegura que la seva “única voluntat és conèixer la veritat del que va passar i el per què”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram