El Grup Barnils ha obert la convocatòria d’una nova edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació, recuperat l’any passat per l’entitat, el qual té per objectiu estimular la pràctica d’aquesta disciplina entre professionals i estudiants d’arreu dels Països Catalans.

En la segona edició dels guardons convocats pel GPRB, les dues categories han estat remodelades. Així, s’atorgarà un premi al millor reportatge escrit inèdit (dotat amb 1.300 euros i la publicació al diari Ara) i un altre a la millor obra periodística ja publicada (dotat amb 700 euros). En aquesta segona modalitat es poden presentar treballs tant escrits com audiovisuals i sonors, difosos entre octubre de 2015 i octubre de 2016. En ambdós casos han de ser treballs en català i tractar algun tema relacionat o que succeeixi als Països Catalans.

L’any passat, el guardó es dirigia únicament a treballs inèdits, amb un primer premi per a reportatges tant de professionals com d’estudiants (dotat amb 1.200 euros) i un accèssit dirigit a alumnes matriculats en estudis de grau o postgrau (dotat amb 400 euros). Així doncs, a més de reconduir les categories, la dotació s’ha incrementat en 400 euros.

El termini per participar en el Premi Ramon Barnils de periodismes d’investigació finalitza el 3 de novembre, i els guanyadors es faran públics al desembre en un acte públic al Born Centre de Cultura i Memòria de Barcelona.

L’any passat, el Premi Barnils el va guanyar el treball Els ultres prenen partit de Sandra Vicente, Gabriel Ubieto i Alba Crespo. Com que els guanyadors eren estudiants de Periodisme, el jurat va decidir deixar desert l’accèssit específic per a alumnes de grau o postgrau, pensat per si el principal premi el guanyava un professional.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram