L’Associació d’Usuaris de la Comunicació s’ha mostrat en contra de la utilització de menors en el programa 26J: quiero gobernar, de Telecinco, on nens i nenes fan de comentaristes polítics i entrevisten els candidats de les properes eleccions generals. Un posicionament, però, que ja havia fet públic anteriorment respecte a altres programes o espais.

Per a l’organització, es tracta “d’una forma d’exhibició dels menors com a simulacre i quasi com a ‘mascotes’, per complaença dels adults des d’una visió edulcorada de la infància, fent pronunciar-se a aquests menors sobre continguts que, en la majoria de casos, res tenen a veure ni amb la seva edat, ni amb la seva comprensió del món, ni amb el seu univers de preocupacions”.

L’AUC lamenta el recurs d’utilitzar els infants com a “ganxo en la programació” i demana que “s’entengui que una part important de la protecció del menor en l’àmbit audiovisual amb el respecte al seu desenvolupament evolutiu i a les característiques que li són pròpies”.

L’Associació ja havia criticat espais com MasterChef Junior o La Voz Kids, per promoure el consum nocturn de televisió per part dels menors, la qual cosa “s’agreuja per la utilització abusiva de la seva imatge”, assenyala l’entitat. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram