El president de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, José María Marín Quemada, considera que les concentracions produïdes en els sectors de les telecomunicacions i l’audiovisual estan generant una situació “delicada”, i que possiblement no s’haurien permès en una altra època.

Així ho va explicar en un seminari sobre el sector públic organitzat a Madrid per Deusto Business School i Ernst & Young, on va assenyalar que, en lloc d’aplicar una visió estricta de la competència, la solució moderna per fer front a la concentració s’havia basat en la implementació d’unes condicions severes i un llarg procés de vigilància.  

Segons Marín, la idea és generar les condicions que permetin la competència a partir de garantir que les ofertes poden ser replicades per la resta d’operadores. En aquest sentit, valora que la CNMC reuneixi les competències de les antigues comissions que regulaven telecomunicacions i audiovisual, el que permet una actuació “més eficaç” en operacions com ara la compra de Canal+ per part de Telefónica.

Font: Servimedia

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram