Societat Civil Catalana ha demandat el director d’elMón, Salvador Cot, per la publicació de l’article L’Europarlament obvia els vincles franquistes de SCC i confirma el premi, publicat el passat 12 de febrer. L’entitat unionista ha denunciat Cot per “danyar” la seva imatge al vincular-la amb el franquisme, segons informa el digital.

L’article fa referència a la petició perquè es retirés el Premi Ciutadà Europeu 2014 a SCC, distinció que va causar força rebombori a causa de les vinculacions de l’aleshores president de l’entitat, Josep Ramon Bosch, amb organitzacions d’ultradreta, com ara la Fundació Francisco Franco. Actualment, Bosch està imputat per difondre propaganda d’extrema dreta i amenaçar personalitats independentistes com Toni Albà, Pilar Rahola, Santi Vidal o David Fernández.

Salvador Cot ha de declarar aquest dijous davant el Jutjat de Primera Instància número 26. 

El Grup Barnils condemna les ‘pressions’ de SCC

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha condemnat les “pressions contra la llibertat d’informació” de Societat Civil Catalana amb la seva demanda al director del digital elMón.

El GPRB rebutja que l’entitat unionista intenti “forçar periodistes i mitjans a canviar la seva línia informativa a través de la justícia i en base a consideracions merament ideològiques”. En aquest sentit, recalca que “les informacions rigoroses i contrastades s’emparen sempre en la llibertat d’expressió i de premsa i no haurien de ser objecte de denúncia”.

El Grup Barnils considera que, amb la seva denúncia, SCC “dispara el missatger per amagar la seva realitat i pressionar perquè no es faci pública”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram