El passat dissabte, l’informatiu d’Antena 3 va emetre una peça informativa sobre la polèmica pels senyals de trànsit escrits només en valencià, arran del requeriment del delegat del Govern espanyol, Juan Carlos Moragues, perquè l’Ajuntament de València retoli també en castellà. La notícia oferia arguments a la iniciativa de Moragues, i fins i tot insinuava els senyals només en valencià podien provocar accidents de trànsit en els que no entenen la llengua.

Per recolzar aquesta teoria, s’entrevistava una suposada vianant que deia no entendre les indicacions d’un cartell sobre restriccions horàries. La noia, però, ha resultat ser una periodista valencianoparlant, Laura Herreras, tal com es pot comprovar en un vídeo difós l’usuari de Twitter @escanyat, on se la veu exercint per a Mediterráneo TV. Per si no n’hi hagués prou, l’estiu passat, Herreras va treballar de redactora d’informatius d’Antena 3.

Arran de la polèmica a la xarxa per la manipulació, la periodista ha piulat: “Es tracta d’una mala utilització que sols vol crear polèmica. És un tall de veu d’uns segons. S’està fent notícia d’algo que no ho és”. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram