En la nova campanya per a les eleccions generals del 26 de juny, els professionals de Barcelona Televisió no protestaran contra blocs electorals, com a mínim durant la primera setmana. El consell d’administració de BTV va aprovar el passat dilluns el pla de cobertura presentat per la direcció d’informatius, el qual prescindeix per primer cop dels blocs electorals.

L’aprovació es produeix després que totes les forces polítiques hagin donat el seu vistiplau a la cobertura proposada. El director de la cadena, Sergi Vicente, ha celebrat amb “molt d’entusiasme” la validació del pla, que titlla de document “històric”, assenyala al seu blog.

El consentiment unànime –i inèdit– de tots partits té com a contraprestació l’elaboració d’un informe de seguiment. Si al sisè dia de campanya el consell d’administració de BTV considera que la cadena respecta els principis de proporcionalitat, pluralisme, igualtat i neutralitat informatives, la cobertura continuarà sense blocs electorals. Si no és així, s’activarà de manera immediata un pla amb blocs. 

Els professionals critiquen la ‘fiscalització’ dels partits

El comitè professional de BTV considera que l’aprovació d’aquest pla de cobertura amb criteris periodístics llargament reivindicat és un “pas molt important”, perquè la ciutadania podrà rebre la informació política com la resta de l’any, seguint “criteris de qualitat i professionalitat”​ i sense “restriccions de temps, ordre i durada”.

Amb tot, l’òrgan creu que el pla aprovat té “mancances” a causa del pacte amb els partits per incloure l’informe de seguiment que pot fer tornar els blocs a la setmana. El comitè professional critica aquesta “fiscalització” a mitja campanya, la qual considera “una intrusió dels partits polítics” que no es permet la resta de l’any.

“Creiem que podrem continuar tota la campanya electoral sense els blocs. Però si al cap de sis dies els pla de cobertura canvia tornarem a les protestes ​i, si cal, amb més veu”, adverteixen els professionals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram