El Jutjat d’Instrucció número 15 de Barcelona ha admès a tràmit una denúncia presentada per la Fiscalia contra el màxim responsable de Mediapro, Jaume Roures, i la seva mà dreta, Tatxo Benet, per un suposat delicte contra l’Hisenda pública per frau de subvencions i un delicte continuat de falsedat documental. Les presumptes irregularitats es van cometre el 2011 a través d’Ovideo TV, i haurien consisitit en inflar la recaptació de dues pel·lícules per aconseguir unes subvencions més altes.

En concret, el film Flores negras dirigit per David Carreras va rebre un ajut de 633.087,10 euros, mentre que La vida empieza hoy de Laura Mañá va ser subvencionat amb 652.697,64 euros. L’auditoria de la Intervenció General de l’Administració de l’Estat va concloure que els ajuts haurien d’haver estat de 45.000 i 16.000 euros, respectivament, segons El País. El cost de producció dels dos llargemetratges va ser de 2,2 milions d’euros.

Mediapro argumenta que, tot i que ja n’era accionista majoritari, no va adquirir el 100% d’Ovideo TV i va assumir-ne la gestió fins al 2013, quan ja s’havien comès les suposades irregularitats. A més, assegura que, en el seu moment, va tornar l’import dels ajuts rebuts per les dues pel·lícules a instàncies d’Hisenda, i va reclamar als gestors responsables els danys i perjudicis ocasionats.

Un cop coneguda la denúncia de la Fiscalia, la productora de Roures afirma que demandarà per “administració deslleial” a Toni Camín, conseller delegat d’Ovideo TV entre 2007 i 2013. Segons Mediapro, Camín és qui va signar les sol·licituds de subvenció com a responsable de la gestió de l’empresa. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram