Els dos periodistes de TV3 agredits la setmana passada a la Universitat de Lleida, Enric Pinyol i Àlex Oró, han denunciat els fets. “Les agressions a periodistes no poden sortir gratis”, ha justificat Pinyol a NacióLleida. La demanda s’ha presentat de forma individual per “una qüestió legal”, malgrat la cadena s’hi podria sumar.

Per la seva part, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha presentat una denúncia pel llançament d’ous amb pintura a la façana de la seu de TV3 a Lleida l’endemà dels incidents a la Universitat.

Les agressions es van produir al rectorat, ocupat per un grup d’estudiants des de mitjan maig en protesta per la presència policial dins el campus. Els fets van tenir lloc quan un grup de treballadors de la UdL va entrar al despatx del rector per protestar contra la tancada, aprofitant que una part del col·lectiu d’estudiants havia convocat una roda de premsa.

Els mitjans que havien assistit a la convocatòria van entrar amb els treballadors per cobrir també de la protesta, però els joves van intentar impedir que enregistressin imatges. Abans de ser expulsats, alguns dels professionals de la informació, entre els quals els dos de TV3, van ser agredits i amenaçats pels ocupants del rectorat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram