Els representants de la plantilla de TV3 van irrompre aquest dimecres al matí a la sala de juntes de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i al cap de vuit hores en van sortir sense aconseguir el seu objectiu: una reunió amb la vicepresidenta, Núria Llorach, per abordar conflicte per la demanda de set anys de presó contra un treballador. Una petició de trobada realitzada formalment amb anterioritat en dues ocasions, ambdues declinades.

El comitè d’empresa es va negar a sortir la sala on estava reunida la direcció de la CCMA fins a obtenir un compromís de reunió amb Llorach, de manera que els que van marxar van ser els consellers de l’ens. Abans, els representants de la plantilla van poder xerrar breument amb dos d’ells, Josep Vilar i Rita Marzoa. Vuit hores després, cap a les 7 de  la tarda, el comitè va marxar de la Corporació un cop va rebre per escrit una nova negativa a la reunió sol·licitada.

“És intolerable que aquest consell que dóna ordres de no informar sobre un fet tan greu com la petició de 7 anys de presó a un treballador, que fa comunicats interns duríssim contra les vagues i que no escolta cap de les moltes veus que li demanen reflexió i un gest humanitari, es negui un cop més a reunir-se amb els representants del comitè”, assenyalen els representants dels treballadors.

Per la seva part, l’empresa manté que aquest no és un conflicte laboral, sinó una qüestió judicial.”Ni la direcció de la CCMA ni el comitè són competents en una qüestió que correspon al jutge”, recorda en un comunitat on mostra la seva “sorpresa” per l’actitud d’alguns dels representants de la plantilla.

La direcció assegura que és partidària d’un “diàleg obert i sense límits”, però pel que fa les relacions laborals, que al seu parer no és aquest el cas. Amb tot, la Corporació recorda que ja va tractar el tema amb el comitè en una reunió celebrada el 19 d’abril, en la qual va exposar el seu posicionament.

Crítiques per no informar dels motius de la vaga

Durant la campanya per a les eleccions del 26 de juny, la plantilla ha convocat diverses aturades de deu minuts per reclamar la retirada de la demanda contra el treballador de TV3 acusat d’un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets empresarials per la filtració de dades laborals i salarials l’agost de 2012, i per a qui es demanen set anys de presó.

La cadena, però, no informa sobre els motius de la interrupció de la programació, i es limita a indicar que els treballadors fan vaga. Això ha generat la queixa del consell professional de TV3. “Algú s’imagina una informació sobre les vagues viscudes a TMB, General Electric o Valeo sense explicar-ne els motius? Doncs, això és el que fem a TV3 des de fa unes setmanes quan parlem del nostre propi conflicte col·lectiu”, critica.

El consell professional de TV3 explica que s’ha adreçat “reiteradament” a la direcció d’informatius per demanar “un canvi en la línia informativa quan parlem de les vagues i les protestes convocades”, però “sense resultat”. L’òrgan, però, insisteix: “Deixeu-nos fer informació”, reclama a la direcció d’informatius de TV3 i al consell de govern de la CCMA. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram